Carrageen deniz yosununun tadı güzel, çok rahat ve dinlendirici olabilmektedir. Ayrıca İrlanda yosunu olarak da bilinen deniz kadayıfı besleyici, kolay sindirilebilir, lezzetli bir yiyecek veya içecektir. Öksürük ve soğuk algınlığı kışın kaçınılmaz bir parçası olabilir (veya yılın herhangi bir zamanında) ve kendinize karşı nazik olma zamanınızdır. Bundan kaynaklı çok bilinmese de deniz kadayıfının öksürük için kullanımı hakkında sizlere bilgiler vereceğiz.
Öksürük için İrlanda Yosunu
Bu arada, İrlanda Yosunu ( Chondrus crispus veya Mastocarpus stellatus ), Carrageen için bir başka isimdir ve İrlanda'da bu deniz yosununu kullanma geleneği öksürük, soğuk algınlığı ve boğaz ağrıları da dahil olmak üzere bugünlerde devam etmektedir. Bu şurup tarifi aslında bir şurup değil, tabii ki tatlandırabilirsiniz, ancak kalın, şuruplu dokusu, carrageen pişirme tarafından oluşturulan doğal koyulaştırıcıdan gelmektedir. Bunu yapmak için tek ihtiyacınız olan birkaç basit bileşendir ve tercih ettiğiniz lezzetleri seçin. Örneğin;
- deniz yosunu
- limon veya
- deniz yosunu
- zedeçal
- karabiber
- kök zencefil
- bal
Bu bileşenlerin bazılarının avantajlarını sağlayabilir ve kendi seçiminizi yapabilir (veya sadece dolabınıza bakıp neye ihtiyacınız olduğunu görün). Carrageen, tüm besinsel faydaları sunar. Burada öksürük, soğuk algınlığı veya boğaz ağrısı için basit, besleyici ve çok rahatlatıcıdır.
Deniz Kadayıfı Çayı Tarifi
Bu tarif yaklaşık 4-8 fincan değerinde (kupa veya fincanınızın boyutuna bağlı olarak) yeterli kılar. Bir hafta kadar tutacaktır ve gün boyunca yudumlamak için bir anda bir bardak kadar ısıtabilirsiniz. Öksürüğün ne kadar şiddetli olduğuna ve vücudumun ne kadar rahatladığına bağlı olarak günde 1-2 bardak arası içmelisiniz.
- 1200 ml su
- 50 gr kurutulmuş havuç
- 2 çay kaşığı zedeçal tozu
- 2,5 cm kök zencefil parçası
- 2 çay kaşığı karabiber
- bal
Karayip yosununu uygun büyüklükte bir tencereye koyun ve 15 dakika bekletin. Bal hariç diğer malzemeleri ekleyin, ısıyı düşürmeden ve 15 dakika kaynamadan ısıtın. Deniz yosunu daha küçük parçalara ayrılır ve bunun sonucu olarak kalın, şurup benzeri bir sıvı elde edilir. Elek ve şurubu soğumaya bir kenara koyun. Gerektiğinde ısıtın, bal ekleyin, kalanı buzdolabında bir hafta bekletin.
Bir şeyler içmek için gözlerini kapatmaya değer; denizi düşünün, rahat olun ve yavaşça yudumlayın.
Paylaş
Öksürük için Deniz Kadayıfı
4/
5
Oleh
Fatma Temiz