Öksürük için Deniz Kadayıfı

  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş
Carrageen deniz yosununun tadı güzel,  çok rahat ve dinlendirici olabilmektedir. Ayrıca İrlanda yosunu olarak da bilinen deniz kadayıfı besleyici, kolay sindirilebilir, lezzetli bir yiyecek veya içecektir.  Öksürük ve soğuk algınlığı kışın kaçınılmaz bir parçası olabilir (veya yılın herhangi bir zamanında) ve kendinize karşı nazik olma zamanınızdır.  Bundan kaynaklı çok bilinmese de deniz kadayıfının öksürük için kullanımı hakkında sizlere bilgiler vereceğiz. 

Öksürük için İrlanda Yosunu 

Öksürük için İrlanda Yosunu
Bu arada, İrlanda Yosunu ( Chondrus crispus veya Mastocarpus stellatus ), Carrageen için bir başka isimdir ve İrlanda'da bu deniz yosununu kullanma geleneği öksürük, soğuk algınlığı ve boğaz ağrıları da dahil olmak üzere bugünlerde devam etmektedir. Bu şurup tarifi aslında bir şurup değil, tabii ki tatlandırabilirsiniz, ancak kalın, şuruplu dokusu, carrageen pişirme tarafından oluşturulan doğal koyulaştırıcıdan gelmektedir.   Bunu yapmak için tek ihtiyacınız olan birkaç basit bileşendir ve tercih ettiğiniz lezzetleri seçin. Örneğin; 

  • deniz yosunu 
  • limon veya 
  • deniz yosunu 
  • zedeçal
  • karabiber
  • kök zencefil
  • bal

Bu bileşenlerin bazılarının avantajlarını sağlayabilir ve kendi seçiminizi yapabilir (veya sadece dolabınıza bakıp neye ihtiyacınız olduğunu görün). Carrageen,  tüm besinsel faydaları sunar.  Burada öksürük, soğuk algınlığı veya boğaz ağrısı için basit, besleyici ve çok rahatlatıcıdır.


Deniz Kadayıfı Çayı Tarifi 


Bu tarif yaklaşık 4-8 ​​fincan değerinde (kupa veya fincanınızın boyutuna bağlı olarak) yeterli kılar. Bir hafta kadar tutacaktır ve gün boyunca yudumlamak için bir anda bir bardak kadar ısıtabilirsiniz. Öksürüğün ne kadar şiddetli olduğuna ve vücudumun ne kadar rahatladığına bağlı olarak günde 1-2 bardak  arası içmelisiniz.

malzemeler
  • 1200 ml su
  • 50 gr kurutulmuş havuç  
  • 2 çay kaşığı zedeçal tozu
  • 2,5 cm kök zencefil parçası  
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • bal

Karayip yosununu uygun büyüklükte bir tencereye koyun ve 15 dakika bekletin. Bal hariç diğer malzemeleri ekleyin, ısıyı düşürmeden ve 15 dakika kaynamadan ısıtın. Deniz yosunu daha küçük parçalara ayrılır ve bunun sonucu olarak kalın, şurup benzeri bir sıvı elde edilir. Elek ve şurubu soğumaya bir kenara koyun. Gerektiğinde  ısıtın,  bal ekleyin, kalanı buzdolabında bir hafta bekletin.

Bir şeyler içmek için gözlerini kapatmaya değer; denizi düşünün, rahat olun ve yavaşça yudumlayın.  

Paylaş

Gül yağı ve Gül suyunun cilt için kullanımı ile ilgili bu blogda yazılan yazılar genel bilgilerin derlenmesi sonucu oluşan bilgilerdir. Bu blog hastalık teşhis veya tedavisi amacı taşımaz. Bir cilt sorununuz varsa ilgili doktora muayene olunuz. Blogda yazılan kozmetik uygulama vb. tariflerin insanları yönlendirmek gibi bir amacı yoktur. Yazdıklarımız bilgilendirme amaçlı yazılardır ve bu yazılardan çıkarılan sonuçlarla yapılacak bakım vb. işlemlerin sorumlulukları blog sahibine ait değildir. Yapılacak bakımlar sonucu oluşan olumlu ya da olumsuz sonuçlar kişilerin sorumluluğundadır. Bu bloğa ulaşmakla yukarıda yazdığımız durumları kabul etmiş olursunuz. Blogumda bulunan yazıların kısmen veya tamamen kopyalanması yasaktır. Yazılarımı kaynak göstererek kullanılabilir.

Benzer Yayınlar

Öksürük için Deniz Kadayıfı
4/ 5
Oleh
  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş