Deniz Kadayıfı

  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş
Ayrıca İrlanda yosunu, Carrageen yosunu olarak da bilinen deniz kadayıfı ; kayalarda, havuzlarda, alt intertidalde, sığ subtidalda bulunan Gigartinales sırasına göre kırmızı alglerdir. İrlanda yosununun yaprakları, 150 mm yüksekliğinde, 2-15 mm genişliğinde ve 2 veya 3-10 veya 12 inç uzunluğunda fan şeklindedir. Yaprak kıkırdaklı, koyu morumsu, kırmızı, sarımsı veya yeşilimsi renktedir. İrlanda yosununun dalları 2-15 mm genişliğinde ve iki ya da dört kez beşincidir. Yuvarlak, apeks künt veya subakut akslara sahip sıkıştırılmış, dar ve düz bir boruya sahiptir.

Deniz Kadayıfı

Deniz Kadayıfı


Deniz Kadayıfı ; Atlas Okyanusu sahillerinde yetişen, esmer su yosunlarından bir çeşit deniz bitkisidir.  Görüntü olarak kadayıfa benzer açık sarı ve turuncuya çalan bir renktedir. Sert ve tel tel parçalıdır, deniz suyunun çekilmesiyle ortaya çıkar ve toplanarak kurutulur.  İçeriğinde; brom, iyot, potasyum, sodyum, magnezyum gibi mineraller ile müsilaj ve karbonhidratlar mevcuttur. Tıbbi kullanımının dışında geleneksel sanatlarımızdan Ebru’nun hazırlanmasında da kullanımı mevcuttur.



Deniz Kadayıfının Faydaları



  • Müsilajın yumuşatıcı etkisi ülserin tahriş ettiği dokularda fayda sağlar. Bu etkisi sebebiyle gastrit ve mide ülserinde tedaviye yardımcı olarak kullanılır.
  • Solunum yolu şikayetlerini azaltmakta etkilidir.
  • Göğsü yumuşatır ve öksürüğü keser.
  • Sindirimi kolaylaştırır.
  • Gastrit ve ülserde faydalıdır.

Deniz Kadayıfı Nasıl Kullanılır

En sık kullanım alanı nefes darlığı, astım, bronşit ve öksürük gibi solunum yolu hastalıklarıdır. Kırışıklık giderici olarak, Deniz kadayıfı, losyon yapılıp cilde gece yatarken sürülür. Kan sulandırıcı özelliği vardır kan sulandrıcı ilaçlarla birlikte kullanılmamalıdır.

Deniz Kadayıfı Çayı



Bir su bardağı kaynamış su ve ya süt içerisine iki çay kaşığı Deniz Kadayıfı konulur yaklaşık 10 dk bekletilir iyice karıştırdıktan sonra aç veya tok içilebilir. Günde iki bardak içilebilir. Süt ile kaynatılıp bal ile tatlandırılabilir.

İsterseniz elma, portakal tarcın gıbı meyve ve baharatlarla kaynatabilirsiniz. 1 - 1,5 çay kaşığı (2 g) drog üzerine 1 çay fincanı kaynar su dökülür, 10 dakika bekletilir,süzülür. Süt veya ıhlamur ile birlikte kaynatılmasında daha çok fayda olduğu bilinir.

Paylaş

Gül yağı ve Gül suyunun cilt için kullanımı ile ilgili bu blogda yazılan yazılar genel bilgilerin derlenmesi sonucu oluşan bilgilerdir. Bu blog hastalık teşhis veya tedavisi amacı taşımaz. Bir cilt sorununuz varsa ilgili doktora muayene olunuz. Blogda yazılan kozmetik uygulama vb. tariflerin insanları yönlendirmek gibi bir amacı yoktur. Yazdıklarımız bilgilendirme amaçlı yazılardır ve bu yazılardan çıkarılan sonuçlarla yapılacak bakım vb. işlemlerin sorumlulukları blog sahibine ait değildir. Yapılacak bakımlar sonucu oluşan olumlu ya da olumsuz sonuçlar kişilerin sorumluluğundadır. Bu bloğa ulaşmakla yukarıda yazdığımız durumları kabul etmiş olursunuz. Blogumda bulunan yazıların kısmen veya tamamen kopyalanması yasaktır. Yazılarımı kaynak göstererek kullanılabilir.

Benzer Yayınlar

Deniz Kadayıfı
4/ 5
Oleh
  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş